Nieuws over Clown Jopie en Tante Angelique

Clown Jopie leest voor tijdens Nationale Voorleesdag

Vandaag 21 januari ben ik al vroeg naar school gegaan. Heel erg vroeg heb ik mijn tanden gepoetst en mijn groene haren allemaal netjes gekamd. O ja, ik heb ook nog twee boterhammen met pindakaas gesmeerd. En ze netjes in mijn trommeltje gedaan. Ik heb ook mijn kammetje en mijn schaartje meegenomen. En toen ben ik naar de Van Bommelschool gegaan. Ja, dat was leuk.

De camera’s van TV Hoeksche Waard waren er ook bij. Dus binnenkort kunnen jullie alles bekijken op TV Hoeksche Waard.

Het was Nationale Voorleesdag vandaag. Juffrouw Mirjam had mij een tijdje geleden al gevraagd.
Ik speelde met Piet de Kanariepiet en de Knuffels op het schoolplein. Toen we zo maar de school mochten bekijken. Een heleboel boeken dat ze daar hadden. Spannend joh. Ik heb er wel tien bekeken. Ik vond dat keigaaf. De juf vroeg toen of ik de kinderen voor wilde lezen. Ik heb iedere avond op bed liggen lezen. Eerst netjes mijn flappen uitgedaan en daarna mijn balletjes pyama aangetrokken en dan lekker lezen onder mijn bedlampje………..
Nou vandaag was het dan eindelijk zover ik ging voorlezen over Meester Max. Alle kinderen juichten toen ik aankwam op het schoolplein : Jopie, Jopie, Jopie. Voorzichtig heb ik mijn boek uit m’n tas gehaald en toen wilde ik gaan beginnen, maar……….. het eerste woordje was erg moeilijk : Pupu OOO ep ep ep. Gelukkig hielp een kindje mij : P OE P.
Ja het verhaal van meester Max ging over poep. Er lag een heeeeele groooote bruine hoooop midden in de zandbak. Rosa en Bram dachten dat de meester zo’n grote …… in de zandbak had gedraaaaaaaid. Ze wisten haast wel zeker dat de meester er ook nog in geplast had. Ze vertelden dat allemaal erg uitgebreid. Je begrijpt dat ik het verhaal hartstikke cool vond. Nou de kinderen ook hoor. We hebben gelachen joh. Ze zongen nog mijn hit : “Uitjes”. En toen ik me vergiste zongen ze dat ik een KIWI was.
Joh en ik heb ook nog gevoetbald op het plein. Ik vond mij zelf de allerbeste. Maar de andere kinderen vonden dat niet. Ik vind lezen en voorlezen nu erg leuk. Misschien kunnen jullie mij mailen of er bij jullie op school of in de bibliotheek ook voorgelezen is.

Gratis lid worden van de Fanclub

Wil je weten hoe je lid wordt van de fanclub? Vul je  gegevens in en binnen enkele minuten ontvang je een mailtje om je inschrijving te bevestigen.

Aanmelden

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

ga verder